Investeren in je relatie? Relatietherapie kan ook in het weekend!

Uit onderzoek blijkt dat stellen gemiddeld maar 9 minuten per dag écht tijd voor elkaar hebben of maken. [1] Werk, de kinderen, sociale verplichtingen… we hebben genoeg prioriteiten die ervoor zorgen dat we voor onze relatie nauwelijks nog tijd hebben.

Te weinig tijd zorgt voor meeste relatieproblemen

Sociologisch onderzoek heeft aangetoond dat tijd samen doorbrengen direct effect heeft op de tevredenheid over de relatie. [2] Vraag je stellen naar de reden voor ontevredenheid over hun relatie, dan krijg je meestal een van de volgende twee antwoorden: [3]

 1. te weinig écht goede gesprekken
 2. te weinig activiteiten met elkaar

Manieren om tijd te investeren in je relatie

Tijd doorbrengen met elkaar is van cruciaal belang voor de kwaliteit van een relatie. Toch doen we het veel te weinig.

Wanneer mensen moeten kiezen tussen iets wat urgent is, maar niet belangrijk, en iets wat belangrijk is, maar niet urgent, dan kiezen ze voor het eerste. […] Het enige moment waarop een relatie urgent wordt is wanneer er ruzie is.

Mira Kirshenbaum, relatietherapeut en auteur van het boek Tijd voor elkaar [4]

Tijd met elkaar inplannen

We gaan meestal van urgente taak naar urgente taak, zonder aandacht te besteden aan dat wat eigenlijk belangrijker is: onze relatie. Om van je relatie een prioriteit te maken, moet je er dus actief tijd voor inplannen. Dat klinkt weinig romantisch, maar deden jullie dat niet ook toen jullie elkaar net leerden kennen? Inderdaad, daten is een aaneenschakeling van geplande afspraakjes. Er dus niks romantischer dan tijd voor elkaar inplannen! [5]

Tijd met elkaar doorbrengen

Samen een serie kijken is leuk, maar telt eigenlijk niet als qualitytime. Je gaat er geen echte verbinding met elkaar mee aan. Sterker nog, veel stellen gebruiken de televisie om écht contact met elkaar te vermijden. Kies liever een van de volgende activiteiten: [6]

 • Ga een goed gesprek met elkaar aan. Vraag je partner niet alleen naar zijn of haar dag, maar praat eens over jullie plannen, doelen en dromen. Een uitstekende manier om dit te doen is door samen in relatietherapie te gaan.
 • Ga op date. Reserveer een tafel bij jullie favoriete restaurant, koop tickets voor een concert of theatershow of ga een weekend weg.
 • Doe iets helemaal voor jezelf. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar voor jezelf kiezen is de basis van een goede relatie. Zorg dat je zelf lekker in je vel zit en uitgerust bent. Pas dan kan je echt qualitytime met je partner doorbrengen.

In het weekend in relatietherapie

Vinden jullie het lastig tijd voor elkaar vrij te maken? Relatietherapie is voor veel stellen een stok achter de deur om regelmatig een goed gesprek met elkaar te voeren. Jullie hoeven dus helemaal geen relatieproblemen te hebben. Er is altijd wel een onderwerp dat aandacht verdient! [7] De psychologen van Online Relatietherapie bieden daarom ook online relatietherapie buiten kantooruren: ’s avonds of in het weekend. Dat zijn immers de momenten waarop het voor veel stellen het makkelijkst is tijd voor elkaar in te plannen.

Voordelen online relatietherapie in het weekend

 • Je hoeft er geen vrij voor te nemen.
 • Je volgt het vanuit huis en het scheelt dus reistijd.
 • In het weekend heb je de tijd en ben je ontspannen.
 • Het is een stok achter de deur om tijd in je relatie te investeren.

Relatietherapie wanneer het jullie uitkomt

Onze gediplomeerde relatietherapeuten wonen over de hele wereld en werken online door met stellen te (video)bellen, chatten of e-mailen. Het grote voordeel hiervan is dat jullie relatietherapie kunnen inplannen wanneer het jullie uitkomt. Ook in het weekend dus! Wonen jullie zelf ook in het buitenland, dan koppelen we jullie graag aan een relatietherapeut die in jullie tijdzone woont.

   

  FAQ

  Waar kan ik in het weekend in relatietherapie?

  De gediplomeerde relatietherapeuten van Online Relatietherapie werken ook buiten kantooruren: ’s avonds of in het weekend. Bij ons kan je direct terecht voor online relatietherapie in het weekend!

  Hoe maak je meer tijd voor elkaar?

  Tijd voor elkaar maken is cruciaal voor een goede relatie. Door in relatietherapie te gaan investeer je bewust tijd in je relatie – ook als jullie helemaal geen relatieproblemen hebben. Bij de Online Relatietherapeut volg je relatietherapie ook praktisch in het weekend!

  Hoe voorkom je relatieproblemen?

  Te weinig tijd met elkaar doorbrengen is de belangrijkste oorzaak van relatieproblemen. Plan tijd voor elkaar dus bewust in, net zoals vroeger! Relatietherapie is voor veel stellen een stok achter de deur om regelmatig goede gesprekken met elkaar te voeren. En relatietherapie kan ook in het weekend!

  Bronnen:

  [1] R. A. Schortinghuis-Sprangers (2006). Te weinig tijd voor elkaar . Aspekt.

  [2] M. Zevenhuizen (2019, 18 december). 7 adviezen voor meer tijd voor elkaar. Psychologie Magazine . Via: Psychologiemagazine.nl.

  [3] Idem

  [4] M. Zevenhuizen (2019, 18 december). 7 adviezen voor meer tijd voor elkaar. Psychologie Magazine . Via: Psychologiemagazine.nl; M. Kirshenbaum & T. Schermer-Lodema (2015). Tijd voor elkaar . Bruna Uitgevers B.V.

  [5] A. Vansteenwegen (2002). Liefde vraagt tijd . Lannoo.

  [6] M. Zevenhuizen (2019, 18 december). 7 adviezen voor meer tijd voor elkaar. Psychologie Magazine . Via: Psychologiemagazine.nl.

  [7] David & Arjan (2018, 9 september). “Niet investeren in een relatie is hetzelfde als vertrekken”. AD . Via: Ad.nl.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?