Relatietherapie thuis

Voor veel stellen is de stap naar professionele hulp niet gemakkelijk gemaakt. Relatietherapie kan heftig zijn: er komen veel emoties naar boven en soms moeten moeilijke onderwerpen besproken worden. Het is dan ook heel prettig relatietherapie thuis te volgen. Vanuit de vertrouwde omgeving van jullie eigen huis – op de bank in de woonkamer of in een rustige studeerkamer – voelen jullie je ongetwijfeld meer op jullie gemak. Thuis relatietherapie volgen biedt meerdere voordelen en komt jullie relatie ten goede.

Relatietherapie Thuis

Voordelen relatietherapie thuis

Wonen jullie niet samen, of hebben jullie zelfs een langeafstandsrelatie? Dan is online relatietherapie aan huis simpelweg heel praktisch. Jullie zijn niet afhankelijk van een psycholoog in de buurt en hoeven niet te reizen. Maar er zijn meer redenen om relatietherapie thuis te volgen.

Vanuit een vertrouwde omgeving therapie volgen

Relatietherapie kan, zeker in het begin, best ongemakkelijk, moeilijk of verdrietig zijn. Dan zitten jullie waarschijnlijk toch het liefst op jullie eigen bank in plaats van in de praktijk van een psycholoog.

Geen reistijd

Jullie zijn geen tijd kwijt aan reizen, hebben geen vervoer nodig en zijn ook niet afhankelijk van een psycholoog die bij jullie in de buurt een praktijk heeft. Ook hoeven jullie een online therapeut, in tegenstelling tot een therapeut aan huis, geen voorrijkosten te betalen.

Eenvoudig samenkomen via het internet

Als jullie niet samenwonen of wellicht zelfs een langeafstandsrelatie hebben, kunnen jullie toch samen relatietherapie bij dezelfde psycholoog volgen. Het is praktisch gezien veel makkelijker online ‘bij elkaar te komen’ dan offline naar elkaar toe te reizen. Hetzelfde geldt als een van jullie bijvoorbeeld voor werk veel op reis is.

Therapie vanuit het buitenland

In het buitenland is het vaak lastig een Nederlandstalige psycholoog te vinden. Willen jullie toch graag therapie in jullie moedertaal? Met online relatietherapie thuis is dit eenvoudig te regelen.

Hoe werkt online relatietherapie vanuit huis?

Online relatietherapie thuis werkt vrijwel hetzelfde als reguliere (offline) relatietherapie bij een therapeut in de praktijk. Jullie plannen de gesprekken met de therapeut op momenten dat het jullie uitkomt en zijn op de afgesproken tijden online aanwezig. Wonen jullie in een compleet andere tijdzone? Dan proberen wij jullie te koppelen aan een relatietherapeut die in een vergelijkbare tijdzone woont. Waar jullie thuis ook is, met online relatietherapie hebben jullie altijd toegang tot professionele hulp.

Eenvoudig, snel en op een manier die bij jullie past

Voor online relatietherapie hoeven jullie de deur niet uit. Een goede internetverbinding is het enige wat jullie nodig hebben. De gesprekken verlopen via beveiligd beeldbellen. Bij Online-relatietherapie.nl hanteren we geen wachtlijst en je hebt geen doorverwijzing van een huisarts nodig. Je kunt dus vrijwel direct met therapie beginnen.

Plan een kennismaking met jouw relatietherapeut

Relatietherapie kan jou en je partner dichter bij elkaar brengen, ook als jullie geen problemen hebben. Ben je benieuwd of online relatietherapie iets voor jullie is? Kom erachter tijdens een gratis kennismakingsgesprek met een van onze therapeuten. Tijdens dit gesprek ontdek je hoe online therapie precies werkt en krijg je de kans om al je vragen te stellen.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen:

    Veel gestelde vragen over relatietherapie thuis:

    Onderzoek heeft aangetoond dat online therapie in veel gevallen net zo effectief is als persoonlijke therapie.

    Voor relatietherapie thuis heb je vrijwel niets nodig, enkel een stabiele internetverbinding. De gesprekken verlopen via beveiligd beeldbellen.

    Ja, je kan individueel relatietherapie doen. Bijvoorbeeld wanneer je partner hier nog niet aan toe is. Of wanneer je momenteel geen relatie hebt, maar tegen bepaalde zaken in relatie aan loopt.

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?