Koppeltherapie

Iedere persoon is uniek en elk koppel is dat dus ook. Toch zien psychologen vaak bepaalde ‘typen’ koppels terug, evenals bepaalde typen relatieproblemen. Ontdek de verschillende type koppels en hoe online therapie kan helpen om jullie relatie te verbeteren. Koppeltherapie met een ervaren relatietherapeut helpt!

Koppeltherapie

Verschillende soorten koppels:

De beste vrienden

Jullie kennen elkaar al sinds mensenheugenis en zijn altijd close geweest. Bij sommige koppels sprong de vonk meteen over, terwijl andere koppels eerst jarenlang vrienden zijn geweest. Jullie zijn graag bij elkaar, maar vinden het ook geen probleem om tijd alleen door te brengen. Het zit toch wel goed met jullie. Alhoewel jullie je geen leven zonder elkaar kunnen voorstellen, kunnen zich wel relatieproblemen voordoen. Jullie kunnen elkaar bijvoorbeeld als zó vanzelfsprekend gaan beschouwen, dat de romantiek en spanning langzamerhand zijn verdwenen.

Het temperamentvolle koppel

Haat en liefde wisselen zich bij jullie in hoog tempo af. Jullie kunnen elkaar regelmatig wel in de haren vliegen, maar zijn ook sterren in het weer goedmaken. Bij sommige koppels uit dit zich zelfs in een knipperlichtrelatie. Die afwisseling houdt de relatie spannend en intens, maar als de ruzies de overhand krijgen, kan het ineens de verkeerde kant op gaan.

De tegenpolen

Hoe jullie elkaar gevonden hebben, weet niemand, want jullie hebben niks met elkaar gemeen. Maar voor jullie klopt het wat ze zeggen: ‘opposites attract’. Jullie vullen elkaar aan en staan samen sterker. Totaal verschillende behoeften of toekomstdromen kunnen wel roet in het eten gooien. Het is voor jullie lastiger compromissen te sluiten en je in de ander te verplaatsen.

Het samengegroeide koppel

Jullie lijken zo op elkaar, of zijn simpelweg zo gek op elkaar dat jullie het liefst elke minuut van de dag samen zijn. Jullie hebben dezelfde hobby’s, gaan er altijd samen op uit en delen dezelfde vrienden. Zonder elkaar voelen jullie je niet compleet. Alhoewel dit als ware liefde klinkt, moeten de partners in relaties als deze oppassen hun eigen identiteit niet te verliezen. Als het even wat minder goed gaat met de relatie, is het belangrijk dat je op jezelf kunt terugvallen.

Online relatietherapie op maat voor koppels 

Elk koppel loopt tegen verschillende problemen aan. En de persoonlijkheden van beide partners bepalen hoe met die problemen omgegaan wordt. Er bestaat daarom geen standaard vorm van relatietherapie. Wij stellen voor elk koppel een behandelplan op maat op, gebaseerd op jullie specifieke situatie. 

Om de effectiviteit van de behandeling te vergroten, besteden we bovendien veel aandacht aan de juiste ‘match’ tussen jullie als koppel en de psycholoog. In een kosteloos kennismakingsgesprek kunnen jullie aangeven waar jullie graag mee aan de slag willen en wat jullie van de psycholoog en de behandeling verwachten. Mocht de klik met de psycholoog er toch niet zijn, dan kunnen jullie dat ook gerust aangeven. Ons doel is relatietherapie zo persoonlijk en laagdrempelig mogelijk te maken.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen:

  Veel gestelde vragen over koppeltherapie:

  Helemaal op elkaar ingespeeld of juist elkaars tegenovergestelden. Er zijn verschillende soorten koppels en die hebben allemaal hun eigen typen relatieproblemen. Een goed koppel is bereid aan de relatie te blijven werken en de valkuilen te vermijden, bijvoorbeeld door in relatietherapie te gaan!

  Als jouw partner (nog) niet in therapie wil, kan het een goede keuze zijn om eerst individuele therapie te volgen.

  Hoe effectief koppeltherapie is, hangt voornamelijk af van de bereidheid van jou en jouw partner om te werken aan de relatie. Er is uit onderzoek gebleken dat EFT relatietherapie bewezen effectief is.

  Elke relatie is anders, maar elk koppel loopt weleens tegen relatieproblemen aan. Therapie is een effectieve manier voor koppels om die problemen op te lossen of te voorkomen. Wij stellen voor elk koppel een behandelplan op maat op.
  Elk koppel is verschillend en dat geldt ook voor de problemen waar zij tegenaan lopen. Daarom bestaat er geen standaardvorm van relatietherapie. De psychologen van Online Relatietherapie stellen altijd een behandelplan op maat op, gebaseerd op jullie specifieke situatie.
  Wanneer je samen met je partner in relatietherapie gaat, kost dit €125,- euro per sessie (60 minuten).
  Hallo, hoe kunnen we je helpen?