Relatietherapie psycholoog

De bij ons aangesloten relatietherapeuten zijn erkende (Gz- en/of NIP-) psychologen gespecialiseerd in relatietherapie. Ze zijn empathisch, mensgericht en meelevend, en zijn gedreven jullie op een persoonlijke manier te helpen jullie relatie te verbeteren. Onze relatietherapie psycholoog is er om jullie te helpen.

Relatietherapie Psycholoog

Relatietherapeut en psycholoog

Relatietherapie is zo effectief omdat een relatietherapeut onafhankelijk is. Hij of zij heeft geen oordeel en biedt in eerste instantie alleen een luisterend oor. Hierdoor kunnen jullie allebei jullie verhaal doen, zonder de les gelezen te worden of in discussie te hoeven gaan. Een relatietherapeut kan jullie verhalen vervolgens objectief samenvatten, kritische vragen stellen en onderliggende problemen identificeren.

Behandelmethoden online therapie

De behandelmethoden die de psycholoog tijdens de relatietherapie toepast, zijn sterk afhankelijk van jullie situatie en voorkeuren. Ook heeft de ene psycholoog meer ervaring met bepaalde methoden dan de andere psycholoog. Onder de mogelijke behandelmethoden vallen bijvoorbeeld verschillende gesprekstechnieken, cognitieve gedragstherapie, EFT (Emotional Focussed Therapy), positieve psychologie, of zelfs mindfulness. Waar mogelijk, en indien daar behoefte aan is, geeft een psycholoog jullie ook zoveel mogelijk praktische adviezen. Zo kunnen jullie ook in het dagelijks leven concrete actie ondernemen.

Expat psycholoog voor expats

Een gedeelte van onze cliënten woont, werkt of verblijft (tijdelijk) in het buitenland. Vaak hebben de relatieproblemen die zij ondervinden hier dan ook mee te maken. Misschien zijn jullie als stel ook wel geëmigreerd, of hebben jullie een langeafstandsrelatie. Het voordeel van online relatietherapie is dat veel van onze psychologen ook in het buitenland wonen of hebben gewoond. Zij kunnen zich dus goed in jullie situatie inleven.

Maak kennis met een relatietherapeut:

Middels een kosteloos kennismakingsgesprek kunnen jullie zelf aangeven met welke problemen jullie aan de slag willen en welke voorkeuren jullie hebben wat betreft de psycholoog en het behandelplan. Op basis hiervan proberen wij jullie te koppelen aan een relatietherapeut die bij jullie past.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen:

    Veel gestelde vragen over relatietherapie psycholoog:

    Een relatietherapie psycholoog helpt jou en je partner of gezin bij het versterken van jullie relatie. Ook kunnen er individuele problemen worden aangepakt. Hoe de therapie er precies uitziet, is afhankelijk van de situatie en behoeften.

    Bij relatieproblemen wordt er relatietherapie ingezet. Er zijn verschillende vormen van relatietherapie, waaronder speciale therapie voor koppels, individuen en gezinnen.

    Onze relatietherapeuten hebben een NIP-of BIG-registratie en minimaal 3 jaar ervaring met relatietherapie.
    Hallo, hoe kunnen we je helpen?