Mediation echtscheiding

Gaan jij en je partner scheiden? Dit is een verdrietige gebeurtenis, maar je wilt alles natuurlijk wel zo goed mogelijk regelen. Wanneer de communicatie met je partner niet meer op rolletjes loopt en er wellicht zelfs een conflict is ontstaan, kan een mediator helpen om het echtscheidingsproces soepel te laten verlopen. Dit is niet alleen fijn voor jou en je partner, maar ook voor andere betrokkenen, zoals je kinderen.

Mediation echtscheiding

Wat is mediation bij een echtscheiding?

Wanneer je gaat scheiden met je partner kan het lastig zijn om te blijven communiceren. Of jullie nu wel of niet goed uit elkaar gaan, het is belangrijk om met elkaar te blijven praten. Jullie zullen namelijk nog een aantal zaken met elkaar moeten regelen, helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. Wat is nu het beste voor de kinderen? Hoe zit het met de alimentatie? En wat doen jullie met het huis en de hypotheek?

Echtscheiding mediation zorgt ervoor dat het scheidingsproces soepeler en zonder conflicten verloopt. Een mediator is onpartijdig en begeleidt en ondersteunt beide partijen bij gesprekken en onderhandelingen.

Wanneer schakel je een mediator in?

Mediation bij een echtscheiding kan in verschillende situaties nuttig zijn. Veel mensen denken dat een mediator enkel wordt ingezet bij een vechtscheiding, maar niets is minder waar. Ook wanneer jij en je partner goed uit elkaar gaan, is het verstandig om een mediator in te schakelen. Een mediator zorgt er namelijk voor dat jullie elkaar begrijpen en op een goede manier met elkaar om kunnen gaan tijdens en na de echtscheiding.

Bovendien brengt een echtscheiding veel emoties met zich mee. Dit maakt het soms lastig om helder te denken. Tijdens mediation is de kans kleiner dat er conflicten of misverstanden ontstaan omdat je altijd onder begeleiding van een professional bent. Wanneer er kinderen bij betrokken zijn, helpt echtscheiding mediation ook bij het opstellen van ouderschapsregelingen en afspraken die in het belang zijn van de kinderen.

Hoe werkt mediation bij een echtscheiding?

Als je kiest voor mediation bij een echtscheiding vinden de gesprekken tussen jou en je partner tijdens het scheidingsproces plaats met een mediator. De mediator is altijd onpartijdig en komt op voor de belangen van jullie allebei, en die van jullie kinderen. Hij/zij zorgt ervoor dat het proces eerlijk verloopt en laat jullie allebei jullie verhaal doen zonder dat er ruzies ontstaan.

Mediation zorgt ervoor dat jullie op een rustige en vriendelijke manier kunnen praten over jullie belangen. Alle praktische zaken komen aan bod en samen maken jullie afspraken waar jullie beiden achter staan. Ook kun je bij de mediator terecht voor advies of ideeën.

Online mediation bij echtscheiding

Bij Online Relatietherapie bieden we online mediation bij echtscheiding. De gesprekken verlopen via beveiligd beeldbellen. Online mediation is ideaal voor als je niet met je partner aan tafel wilt of kan zitten. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een van de partijen zich in het buitenland bevindt of als jullie het lastig vinden om het gesprek met elkaar aan te gaan. Onze professionals zorgen ervoor dat jullie goed uit elkaar gaan, zonder ruzies of gedoe. Meer weten over echtscheiding mediation? Of heb je hulp nodig bij het verwerken van de relatiebreuk? Neem contact met ons of plan een gratis kennismakingsgesprek in.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen:

    Veel gestelde vragen over mediation echtscheiding:

    Het is niet verplicht om een mediator in te schakelen bij een echtscheiding. Het kan echter wel verstandig zijn en het scheidingsproces vereenvoudigen.

    De kosten voor echtscheiding mediation hangen af van de duur en het aantal keren dat je een mediator nodig hebt. Lees op deze pagina meer over onze kosten.

    Hoe lang het scheidingsproces met mediation duurt, is afhankelijk van de situatie. Het proces kan 2 weken maar ook enkele maanden duren.
    Hallo, hoe kunnen we je helpen?