Relatietherapie vergoeding

Overwegen jij en je partner online in relatietherapie te gaan? Dan komen jullie waarschijnlijk niet in aanmerking voor een vergoeding aangezien relatietherapie (online of offline) niet vergoed wordt vanuit de basis zorgverzekering. Wel zijn er soms mogelijkheden vanuit een aanvullende verzekering. Mocht dit het geval zijn, dan kan je deze vergoeding via je verzekeraar claimen.

Relatietherapie vergoeding

Direct en zonder doorverwijzing

Je kunt bij ons direct en zonder verwijzing van een huisarts terecht. Dit komt omdat wij (bewust) niet aan Nederlandse zorgverzekeraars verbonden zijn. We kunnen daardoor gerichte, individuele hulp bieden en zitten niet vast aan standaardprotocollen. Zoals hierboven vermeld vergoeden Nederlandse zorgverzekeraars helaas relatietherapie niet vanuit de basisverzekering, soms zijn er wel mogelijkheden vanuit een aanvullende verzekering.

Relatietherapie vanuit het buitenland

Onze therapeuten zijn erkende, BIG-geregistreerde (gz-)psychologen. Als je in het buitenland woont of verblijft, is het daardoor soms mogelijk dat jouw internationale zorg-, reis- of expatverzekering de kosten voor online therapie vergoedt. Het is zeker de moeite waard hier bij je eigen verzekering even naar te informeren.

Individuele therapie in combinatie met relatietherapie

Kom je niet in aanmerking voor een vergoeding? Dan kun je rekening houden met een prijs van €95 per sessie van 45 minuten. Online therapie hoeft niet duurder te zijn dan reguliere therapie. Nederlandse zorgverzekeraars rekenen namelijk gemiddeld €385 aan eigen risico. Dit staat ongeveer gelijk aan de kosten van vier sessies met een van onze psychologen. In sommige gevallen is dit al voldoende om jullie als stel weer op de juiste weg te helpen.

Stel vragen over de vergoeding voor relatietherapie

Een kennismakingsgesprek met onze aanmeldcoördinator is altijd kosteloos en vrijblijvend. Op basis van dit gesprek worden jullie aan een psycholoog gekoppeld die een behandelplan opstelt en een indicatie van het aantal gesprekken geeft. Pas als jullie tevreden zijn over dit plan, gaat de therapie van start. Neem voor vragen gerust contact met ons op!

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen:

    Veelgestelde vragen over relatietherapie vergoeding:

    Ons grootste voordeel is dat wij niet werken met wachtlijsten. De relatietherapie kan daardoor vrijwel direct starten.

    Hoeveel therapiesessies er gemiddeld nodig zijn, is afhankelijk van jouw of jullie specifieke situatie en behoeften. Vaak kan een kort aantal sessies al voldoende zijn om jullie relatie te verbeteren.

    Naast de mogelijkheid om overal waar je maar wilt therapie te volgen, biedt online therapie nog een aantal praktische voordelen. Zo heb je geen doorverwijzing van de huisarts nodig, is er geen wachtlijst en zitten de relatietherapeuten niet aan standaardprotocollen vast.
    Hallo, hoe kunnen we je helpen?