Relatiecoaching

Elke relatie kent ups en downs. En soms verdwijnt de romantiek daardoor steeds meer naar de achtergrond. Terwijl jullie aan het begin nog elke avond hoteldebotel verliefd op stap gingen, vinden jullie jezelf nu elke avond met een bord eten op schoot op de bank. Weten jullie even niet meer hoe jullie de relatie nog nieuw leven in kunnen blazen? Overweeg dan relatiecoaching.

Relatiecoaching

Wanneer relatiecoaching?

Als zich allerlei relatieproblemen voordoen, jullie steeds meer met elkaar ruziën, of juist volledig langs elkaar heen leven, wordt het steeds lastiger nog in een toekomst samen te geloven. Misschien hebben jullie al wel geprobeerd hierover te praten, maar heeft dit niks geholpen. Of misschien is de communicatie zelf wel het probleem, omdat jullie elkaar maar moeilijk kunnen bereiken.

Waarom een relatiecoach?

Wat het probleem ook is, het kan alleen opgelost worden als jullie de oorzaak ervan weten. En daar schort het vaak aan. Veel stellen komen er simpelweg even niet meer uit. De intimiteit en interesse in elkaar is schijnbaar zonder reden steeds verder afgenomen. Of jullie raken steeds vaker geïrriteerd over onbelangrijke zaken. Maar meestal is er wel sprake van een duidelijke oorzaak. Het is alleen nog zaak die aan te wijzen. Relatiecoaching kan jullie hierbij helpen.

Verschil relatietherapie en relatiecoaching

Wij krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen relatiecoaching & relatietherapie en hoe te weten welke van deze twee opties het meest geschikt voor je is. Vaak spreken we over ‘relatiecoaching’ als er geen grote problemen of conflicten in de relatie spelen, maar het koppel graag wat begeleiding wil om de relatie te verbeteren. Echter zit er geen harde lijn tussen de twee opties en begint een traject soms als relatietherapie maar wordt het naar verloop van tijd meer relatiecoaching (of andersom). Tijdens een gratis kennismaking denken wij graag met je mee welke optie het beste bij jullie past.

Hoe werkt relatiecoaching?

Bij relatiecoaching ligt de nadruk op het creëren van inzicht in de situatie. Door middel van verschillende gesprekstechnieken bespreken jullie de problemen met een relatiecoach. Deze coach heeft een neutrale kijk op jullie relatie en analyseert jullie verhalen op een objectieve manier. Ook durft een relatiecoach jullie de noodzakelijke vragen te stellen. Zo ontstaan nieuwe inzichten en leren jullie mentale en emotionele gedachtepatronen te herkennen.

Aan de hand van de gesprekken komen de belangrijkste oorzaken van de relatieproblemen aan het licht met relatiecoaching. De gesprekken stimuleren bovendien de onderlinge communicatie en zorgen voor wederzijds respect. Hierdoor leren jullie de kernproblemen samen aan te pakken, op een manier die bij jullie beiden past. Een relatiecoach geeft hiervoor vaak ook praktische adviezen, waar jullie direct mee aan de slag kunnen.

Online relatiecoaching aanvragen? Gratis kennismaking

De behandelmethoden die tijdens relatiecoaching worden toegepast kunnen ook uitstekend online, via beveiligd beeldbellen plaatsvinden. Gaan jullie liever niet het huis uit of wonen jullie in het buitenland? Dan is online relatiecoaching een uitkomst. Bij ons zijn verschillende relatiecoaches en -therapeuten aangesloten, met elk hun eigen ervaring en expertise. Wij koppelen jullie graag aan een coach die bij jullie past. Omdat wij geen wachtlijst hebben, kunnen jullie bovendien direct terecht.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen:

    Veel gestelde vragen over relatiecoaching:

    Een relatiecoach biedt hulp bij het verbeteren van de relatie tussen jou en je partner. De nadruk ligt op het creëren van inzicht in jullie relatie door middel van gesprekken.

    Bij Online Relatietherapie zijn we altijd transparant over de kosten. In het geval je individuele gesprekken wilt, kost dat €95,- per sessie van 45 minuten. Een therapiesessie samen met jouw partner €125,- per sessie van 60 minuten.

    Vaak kiezen koppels voor relatiecoaching wanneer er geen grote problemen spelen, maar graag wel de relatie willen verbeteren. Relatietherapie wordt vaak ingezet bij problemen als miscommunicatie, ruzies en ontrouw.

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?