Relatiebreuk verwerken

Soms is het voor relatietherapie simpelweg te laat en is het niet gelukt er samen uit te komen. Dan breekt een verdrietige periode aan waarin je dingen gaat verwerken en opnieuw je weg moet vinden. Zonder de partner met wie je lief en leed gedeeld hebt. Dit kan een hele uitdaging zijn. Als je het gevoel hebt hier zelf niet uit te komen, als het verdriet je dagelijks functioneren beperkt en je maar geen verbetering ziet, kan therapie een uitkomst bieden bij het verwerken van een relatiebreuk.

Relatiebreuk Verwerken

Wanneer therapie?

Het lijkt misschien wel wat overdreven: therapie voor liefdesverdriet. Het is inderdaad in lang niet alle gevallen noodzakelijk. Hoe verschrikkelijk je je in het begin ook voelt na een relatiebreuk, vaak zet je tegen alle verwachtingen in toch al snel weer stappen vooruit. Maar soms is dat niet het geval. Lees meer over wanneer relatietherapie uitkomst biedt.

Waarom therapie?

Lukt het je bijvoorbeeld niet om je dagelijkse bezigheden weer op te pakken? Wordt het denken aan je ex-partner een obsessie? Vind je het leven, je vroegere hobby’s, werk en vrienden niet meer interessant? Of ben je je eigenwaarde en zelfvertrouwen volledig kwijt? En heb je het idee hierdoor een depressie te ontwikkelen? Schakel dan professionele hulp in. Lees meer over waarom online relatietherapie voordelen biedt.

Therapie na een relatiebreuk

Therapie is absoluut niet alleen bedoeld voor de behandeling van psychologische stoornissen. Je kunt voor veel meer verschillende problemen bij een psycholoog terecht. Zo ook voor het verwerken van een relatiebreuk. Als je er in je eentje niet uitkomt, helpt het om bij een ander je verhaal te doen.

Onafhankelijke relatiecoach

Een psycholoog oordeelt niet en kent je ex-partner ook niet. Dit creëert een bepaalde afstand, waardoor het voor jou makkelijker is je verhaal te vertellen. Als je daar behoefte aan hebt, kan de psycholoog je concrete adviezen geven. Bijvoorbeeld over het uitzoeken en opruimen van spullen die je aan je ex-partner herinneren. Of over het zoeken van een uitlaatklep. Ook leer je door middel van cognitieve gedragstherapie hoe je met een relatiebreuk en heftige emoties omgaat. Zo kan je langzaam maar zeker je gedachten en houding verbeteren en meer zelfvertrouwen opbouwen.

Online relatietherapie bij relatiebreuk

Therapie na een relatiebreuk kan heel eenvoudig online gevolgd worden. Na een kosteloos kennismakingsgesprek, koppelen wij je aan een psycholoog die bij jou past. De gesprekken vinden vervolgens plaats via beveiligd beeldbellen. Zo hoef je de vertrouwde omgeving van je eigen huis niet uit.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen:

    Veel gestelde vragen over relatiebreuk verwerken:

    Hoe lang het duurt om een relatiebreuk te verwerken, is voor iedereen anders. Soms kost het nu eenmaal veel tijd. Bovendien is het geen lineair proces; soms heb je ineens weer een terugval.
    Er is geen beste manier om een verbroken relatie te verwerken. Probeer je gevoelens niet weg te drukken en wees lief voor jezelf. Tips die kunnen helpen bij het verwerkingsproces zijn het verbreken van het contact en echt accepteren dat de relatie over is.
    Een psycholoog biedt een luisterend oor en kan je concrete adviezen geven wanneer je hier behoefte aan hebt. Ook leer je hoe je met je emoties om kunt gaan en hoe je deze een plekje kunt geven. Hoe de therapie er precies uitziet, hangt af van jouw situatie en behoeften.
    Therapie voor liefdesverdriet is verre van overdreven. Een cognitief gedragstherapeut leert je om te gaan met heftige emoties zoals verdriet, woede of wanhoop. Ook krijg je meer grip op je gedachten en gedrag, waardoor je langzaamaan het leven weer op kunt pakken.
    Het verdriet van een relatiebreuk kan lang aanhouden en je dagelijks functioneren beïnvloeden. Therapie biedt uitkomst. Een nuchtere, onafhankelijke en ervaren psycholoog kan je helpen met concrete adviezen en leert je hoe je constructief met heftige emoties omgaat.
    Bij de één helpt het al het contact te verbreken en spullen van de ex-partner op te ruimen. De ander zoekt liever een uitlaatklep en zoveel mogelijk afleiding. Kom je maar niet over de breuk heen? Onze online psychologen hebben al vele anderen geholpen weer op te krabbelen en weer vertrouwen in de toekomst te hebben!
    Hallo, hoe kunnen we je helpen?