Het is niet eenvoudig je relatie altijd leuk, romantisch en interessant te houden. Veel stellen moeten op een gegeven moment concluderen dat ze langs elkaar heen leven, alleen nog maar ruziën of bepaalde zaken in de relatie missen. Jullie kunnen dan besluiten er zelf, zonder hulp, de schouders onder te zetten, maar in relatietherapie gaan is ook een optie.
Waarom ga je in relatietherapie?
Dat samen de schouders eronder zetten, is makkelijker gezegd dan gedaan. Jullie kunnen wel in een goed gesprek besloten hebben dat er dingen moeten veranderen, maar weten jullie ook welke dingen dat zijn? En hoe jullie die dingen kunnen veranderen? En of die veranderingen wel daadwerkelijk het gewenste effect hebben?
Om die vragen te beantwoorden, ga je in gesprek met een onafhankelijke professional. Een relatietherapeut heeft ervaring met de kwesties waar veel stellen tegenaan lopen. Hij of zij herkent daarom snel bepaalde gedachtepatronen of gedragingen en kan al gauw de belangrijkste problemen identificeren en benoemen. Veel koppels vervallen in anekdotes over ruzies en discussies over onbelangrijke gebeurtenissen, maar een therapeut kan hier meestal al gauw de onderliggende boodschap uit filteren. Dit is heel confronterend, maar ook verhelderend.
Hoe werkt relatietherapie?
Zodra de kernproblemen aan het licht komen en jullie op een rijtje hebben gezet welke ‘dingen’ er veranderd moeten worden, kan een relatietherapeut jullie op een praktische wijze verder begeleiden. Jullie zijn allebei unieke individuen, met unieke wensen, behoeften en verlangens. Het kan lastig zijn elkaar hierin tegemoet te komen op een manier die voor jullie allebei werkt.
In relatietherapie wordt hierop gefocust. Jullie bespreken met elkaar wat jullie het liefst anders zouden zien, waarom, en op welke manier. De relatietherapeut zorgt er hierbij voor dat jullie allebei evenveel aan het woord komen en dat het gesprek om de kernpunten blijft draaien. Hij of zij kan jullie vervolgens concrete tips en adviezen meegeven om de situatie te veranderen en de relatie te verbeteren.
Maak kennis met ons team
Preventief in relatietherapie
Sommige stellen kiezen ervoor preventief in relatietherapie te gaan. Dit is vooral een verstandige keuze als jullie verwachten in de toekomst in uitdagende situaties terecht te komen. Zo zijn jullie misschien van plan te gaan samenwonen, trouwen, verhuizen, emigreren of misschien is er een kleintje op komst. Ook drastische veranderingen op het gebied van werk of relaties met vrienden en familie kunnen aanleiding zijn voor relatietherapie.
Preventieve relatietherapie geeft jullie de mogelijkheid verwachtingen, onzekerheden en angsten over de toekomstige situatie bespreekbaar te maken. Daarna kunnen jullie aandacht besteden aan de manier waarop jullie met de situatie om kunnen gaan. Dit is zeker relevant voor stellen waarvan een van de partners last heeft van bijvoorbeeld een psychische stoornis, een depressie, autisme of trauma. De uitdagingen van een relatie kunnen bij deze personen sneller in problemen resulteren. Als je dit van jezelf weet, kan het een hoop schelen hier preventief mee aan de slag te gaan. Online relatietherapie is een laagdrempelige vorm van therapie die voor iedereen beschikbaar is, waar jullie ook wonen. Onze therapeuten zijn bovendien ervaren (gz)-psychologen, waardoor online relatietherapie net zo effectief is reguliere, ‘offline’ therapie.
- Geen wachtlijst, direct aan de beurt
- Ervaren relatietherapeuten
- Koppels, gezinnen en individueel
- Gesprek via beveiligd beeldbellen
- 24/7 beschikbaar voor afspraken
- Betaling per afgenomen sessie
Gratis kennismakingsgesprek aanvragen:
Veelgestelde vragen over waarom relatietherapie:
Relatietherapie is niet alleen geschikt voor koppels, maar ook voor gezinnen en individuele personen.
Bij Online Relatietherapie is het mogelijk om individueel of samen therapie te volgen. Een individuele sessie kost €95,- per sessie van 45 minuten. Een therapiesessie samen kost €125,- per sessie van 60 minuten. Wij proberen altijd een schatting van de kosten te maken voordat de behandeling start.