Huwelijkstherapie

Iedere relatie kent ups-and-downs, dit is volkomen normaal. Maar wanneer de liefde verdwenen lijkt en er huwelijksproblemen in het spel komen, weet je soms even niet meer wat je moet doen. Huwelijkstherapie helpt jou en je partner bij het terugvinden van de liefde en het oplossen van problemen door ontrouw, ruzie maken of miscommunicatie. Samen kunnen jullie hier sterker uit komen.

Huwelijkstherapie

Wat is huwelijkstherapie?

Huwelijkstherapie is een vorm van relatietherapie speciaal gericht op partners die zijn getrouwd en een aantal jaren samen zijn. Tijdens huwelijkstherapie gaan jullie met een therapeut aan de slag met het identificeren en doorbreken van negatieve patronen. In een huwelijk kunnen allerlei verschillende soorten relatieproblemen ontstaan. Hebben jullie bijvoorbeeld veel ruzie? Of lijkt het alsof jullie langs elkaar heen leven? Dan kun je terecht bij een huwelijkstherapeut. Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn ontrouw, communicatie, intimiteit en het gezin.

Wanneer huwelijkstherapie volgen?

Koppels die in huwelijkstherapie gaan, hebben vaak al langere tijd te maken met huwelijksproblemen. Deze problemen kunnen variëren van communicatieproblemen tot twijfel om het huwelijk te beëindigen. Wanneer jij en je partner samen willen werken aan jullie huwelijk kan huwelijkstherapie effectief zijn en ervoor zorgen dat jullie weer dichter bij elkaar komen. Ook als de intimiteit niet meer is hoe je het graag zou willen, kan dit een goede reden zijn om huwelijkstherapie te volgen.

Huwelijkstherapie kan helpen bij de volgende huwelijksproblemen:

 • Een affaire of ontrouw
 • Verlatingsangst
 • Communicatieproblemen
 • Gezinsproblemen
 • Jaloezie
 • Constante ruzie
 • Seksuele problemen
 • Langs elkaar heen leven
 • Twijfels

Hoe werkt huwelijkstherapie?

Tijdens huwelijkstherapie ligt de focus op het identificeren van negatieve patronen binnen jullie huwelijk. Jullie gaan samen aan de slag met het verbeteren van de relatie en het terugvinden van de liefde. Aangezien elk huwelijk anders is en koppels tegen verschillende problemen aan kunnen lopen, bieden we altijd een behandelplan op maat. Deze wordt volledig aangepast aan jullie specifieke situatie en behoeften. Enkele veel voorkomende en effectieve therapieën bij relatieproblemen zijn systeemtherapie en Emotionally Focused Therapy (EFT).

Als je partner nog niet klaar is voor huwelijkstherapie is het ook een optie om individueel in huwelijkstherapie te gaan. Je partner kan dan altijd nog op een later moment aansluiten indien gewenst.

Direct aan de slag met een online huwelijkstherapeut

Lopen jullie tegen bepaalde problemen aan in jullie huwelijk? Zoals constante ruzies, seksuele problemen of twijfels? Tijdens huwelijkstherapie kunnen jullie op een effectieve manier werken aan jullie relatie en ontdekken hoe jullie hier sterker uit kunnen komen. Hebben jullie beide een drukke agenda? Of zijn jullie veel in het buitenland? Onze huwelijkstherapeuten werken volledig online zodat je altijd terecht kunt bij een professional.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen:

  Veel gestelde vragen over huwelijkstherapie:

  Kosten voor online huwelijkstherapie worden helaas nog niet vergoed. Lees hier meer over relatietherapie vergoedingen.

  Het wordt aangeraden om beide aanwezig te zijn tijdens huwelijkstherapie voor de beste resultaten. Wanneer iemand een keer niet kan deelnemen vanwege privéomstandigheden, is dit niet erg
  Wanneer je partner weigert om therapie te volgen, kan individuele therapie nuttig zijn om te leren omgaan met de situatie. Echter, huwelijkstherapie is het meest effectief wanneer beide partners actief willen werken aan hun huwelijk.
  Hallo, hoe kunnen we je helpen?