Kosten relatietherapie

De kosten voor online relatietherapie worden door de meeste Nederlandse zorgverzekeringen helaas (nog) niet vergoed. Wij proberen jullie dan ook altijd een reële schatting van de kosten van de behandeling te geven, zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan.
Kosten relatietherapie

Kostenindicatie online relatietherapie

Jullie kunnen altijd eerst vrijblijvend bij ons terecht voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Onze aanmeldcoördinator vraagt in dit gesprek naar jullie situatie en eventuele wensen wat betreft de psycholoog en de behandeling. Op basis hiervan worden jullie gekoppeld aan een psycholoog, met wie een intakegesprek wordt ingepland.

Behandelplan opstellen

Na afloop van dit intakegesprek stelt de psycholoog een behandelplan op, waarin hij of zij onder andere het verwachte aantal sessies opneemt. Een online sessie van 45 minuten met een van onze psychologen kost €95,-. Ga je samen met je partner relatietherapie volgen? Voor koppeltherapie is het tarief €125,- per 60 minuten. Na de kennismaking krijgen jullie een idee van het verloop van de behandeling en de bijbehorende kosten. Dit kan in overleg uiteraard aangepast worden.

Betaling kosten relatietherapie

Na elke sessie ontvangen jullie een factuur. De kosten voor de behandeling hoeven dus niet in één keer vooraf betaald te worden. Jullie betalen eenvoudig per sessie. Ook kunnen jullie zelf de frequentie van de gesprekken – en dus de kosten per maand – bepalen.

Zorgverzekering en eigen risico

Alhoewel online relatietherapie veelal niet vergoed wordt door de verzekering betekent dit niet dat je perse duurder uit bent. Dit aangezien je bij vergoede zorg eerst nog door je eigen risico heen moet (minimaal €385). Dit bedrag staat ongeveer gelijk aan vier sessies bij een online psycholoog. Kortdurende, online therapie is daardoor niet duurder dan therapie waarvoor je een vergoeding kunt krijgen.

Vraag een gratis kennismaking aan en start!

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen:

    Veel gestelde vragen over kosten relatietherapie:

    Online relatietherapie wordt niet vergoed door de meeste Nederlandse zorgverzekeringen. Woon je in het buitenland? Dan is het mogelijk dat jouw internationale zorg-, reis- of expatverzekering de kosten voor online therapie vergoed.

    Voor individuele sessies betaal je €95,- per sessie (45 minuten). Gezamenlijke therapiesessies met je partner kosten €125,- per 60 minuten.
    Je kunt bij onze relatietherapeuten terecht zonder doorverwijzing van de huisarts. Wij zijn namelijk niet verbonden aan Nederlandse zorgverzekeraars en kunnen daardoor individuele hulp bieden.
    Hallo, hoe kunnen we je helpen?