Relatietherapie ervaringen

Individueel in therapie bij relatieproblemen

Als je nog nooit in therapie bent geweest, heb je misschien geen idee wat je van relatietherapie moet verwachten. Elk koppel en elke behandeling is natuurlijk uniek, maar vaak beschrijven stellen die jullie voorgegaan zijn gelijksoortige ervaringen.

Relatietherapie ervaringen

Jullie kunnen beiden jullie verhaal kwijt

Misschien delft een van jullie in discussies of ruzies vaak het onderspit, omdat de ander verbaal sterker is. Of misschien vindt een van jullie het simpelweg lastiger gevoelens onder woorden te brengen, waardoor dit vrijwel nooit gebeurt. In therapie wordt ervoor gezorgd dat jullie allebei jullie verhaal kunnen doen en dat de ander ook echt naar je luistert. Bij veel koppels zorgt dit ervoor dat beide partijen zich voor het eerst in lange tijd echt gehoord voelen.

De psycholoog is onpartijdig

Het gaat er in therapie niet om wie er wel of geen gelijk heeft of wie er wel of niet de fout in is gegaan. Een psycholoog is altijd onpartijdig en zal doorvragen naar de redenen, gedachten of emoties die achter bepaald gedrag schuil gaan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de les gelezen wordt. Jullie zijn samen in therapie om de situatie te verbeteren, niet om een zondebok aan te wijzen. Vaak blijkt hierdoor dat beide partijen een aandeel hebben in de ontstane problematiek.

De psycholoog weet de juiste vragen te stellen

Veel stellen ervaren terugkerende ruzies die over onbelangrijke zaken lijken te gaan. Hij is altijd te druk met werk, zij met de kinderen. Hij laat altijd z’n vuile koffiekopje in de gootsteen staan, zij zeurt over het huishouden. Wanneer jullie zijn vastgeroest in zulke patronen, is het lastig het onderliggende probleem te identificeren. Maar dat onderliggende, veel belangrijkere probleem is er vaak wel. Waar gaan die ruzies nu eigenlijk echt om? Een psycholoog weet de juiste vragen te stellen. Hierdoor kunnen jullie echt het gesprek met elkaar aangaan, zonder in verwijten te vervallen.

Expatpsycholoog voor mensen in het buitenland

Veel van onze psychologen zijn (Nederlandse) expats en werken vanuit het buitenland. Als jullie ook in het buitenland wonen en jullie problemen hieraan gerelateerd zijn, brengen we jullie uiteraard graag in contact met een van deze behandelaars. Een expatpsycholoog begrijpt immers als geen ander met welke kwesties jullie te maken hebben.

Jullie leren terugkerende patronen te herkennen

Als de onderliggende kwesties eenmaal aan het licht gekomen zijn, leren jullie vergelijkbare problemen en terugkerende patronen te herkennen. Hierdoor wordt het steeds makkelijker op tijd in te grijpen, zodat de situatie niet escaleert. Op deze manier bouwen jullie aan een mooie toekomst samen!

Vraag onze relatietherapeut naar ervaringen

Door middel van relatietherapie kunnen jullie je relatie onderhouden, bijsturen, verbeteren, of mogelijk zelfs van de ondergang redden. Wat jullie in therapie leren is bovendien ook relevant voor het onderhouden van relaties met familie en vrienden. Tot slot is het voor jullie individuele, persoonlijke ontwikkeling een waardevolle ervaring.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen:

    Veel gestelde vragen over relatietherapie ervaringen:

    Onderzoek heeft aangetoond dat relatietherapie een positief effect kan hebben op relaties. Het succes is wel afhankelijk van de bereidheid van beide partners om aan de relatie te werken.
    Tijdens relatietherapie kun je verschillende onderwerpen en problemen bespreken. Veelvoorkomende onderwerpen zijn communicatie, omgaan met conflicten, intimiteit, bindingsangst en meer. Jullie kunnen je ei kwijt bij een onafhankelijke partij en advies inwinnen.
    Hoeveel sessies jij of jullie nodig hebben, is afhankelijk van de situatie en persoonlijke behoeften. De duur kan variëren van enkele sessies tot een aantal maanden.
    Hallo, hoe kunnen we je helpen?