Investeren in de liefde

Tinder, Bumble en Inner Circle: een kleine greep uit de populaire datingapps van tegenwoordig. Of je nu casual wilt swipen of echt op zoek bent naar de ware liefde: vrijwel iedereen heeft wel eens een datingapp gebruikt. Toch doen veel datingapps geheimzinnig over het aantal gebruikers en hoeveel ze uitgeven aan abonnementen.

Uit recent onderzoek is gebleken dat Nederlanders steeds vaker kiezen voor betaalde datingapps. Maar waarom? En werkt zo’n betaald account echt?

De populairste datingapps zijn Tinder en Bumble

Het is geen geheim meer; we gebruiken in Nederland massaal datingapps. In 2023 hebben we met z’n allen zo’n 4,9 miljoen keer datingapps gedownload. Tinder en Bumble zijn het populairst met ongeveer 310.000 downloads, maar er zijn ook andere apps die het in populariteit winnen. Zo is Hinge een app die ontworpen is om verwijderd te worden. En bij Inner Circle word je eerst gescreend voordat je kunt gaan swipen.

De meeste datingapps zijn gratis te gebruiken, maar er zijn ook betaalde abonnementen en extra opties. Zo biedt Tinder een abonnement aan voor 8,99 euro waarbij advertenties verborgen worden en je kunt zien wie jou leuk vindt. Deze abonnementen zijn redelijk betaalbaar, maar er zijn ook duurdere opties.

Waarom betalen voor een datingapp?

Je kunt de meeste datingapps gratis gebruiken, waarom zou je dan betalen? De reden hiervoor is dat gebruikers tijdens het gebruik van de gratis versie nauwelijks controle hebben over de profielen die ze te zien krijgen. Daarnaast hebben gratis apps steeds minder opties. Betaalde functies geven jou meer controle en extra functies, zoals:

 • Je kunt zien wie jou leuk vindt
 • Er is geen limiet op swipen
 • Keuzes terugdraaien
 • Super likes gebruiken
 • Matchen met personen over de hele wereld
 • Geen advertenties

Waarom betalen voor een datingapp

We betalen steeds meer voor betaalde datingapps

Aangezien er nu veel verschillende datingapps zijn, doen deze apps hun best om zich te onderscheiden van de rest. Bij Bumble moet de vrouw de eerste move maken, en bij Inner Circle wordt je gescreend voordat je toegang krijgt. Deze apps komen dan ook met verschillende soorten abonnementen.

Wist je dat Tinder een abonnement heeft van 450 euro per maand? Het kost veel geld, maar hier krijg je dan ook een ware vip behandeling voor terug. Een datingexpert vertelt aan RTL Nieuws dat het kan helpen om geld uit te geven aan een datingapp. Dit hoeft natuurlijk geen 450 euro per maand te zijn, maar het loont wel. Met hulp van betaling krijg je namelijk zelf meer controle en kan je gerichter op zoek gaan. Ook geeft het aan dat je er iets voor over hebt om de liefde te vinden. [1]

Ben je op zoek naar de ware liefde, maar lijk je deze maar niet te vinden? Of heb je bindingsangst en wil je hier van af zien te komen? Onze online relatietherapeuten geven je persoonlijk advies!

   

  Veel gestelde vragen over dating apps:

  Zijn datingapps veilig?

  De meeste datingapps zijn veilig te gebruiken dankzij verificatieprocessen en privacyinstellingen. Bovendien kun je ongewenst gedrag vaak eenvoudig melden.

  Wat is de juiste datingapp voor mij?

  Er zijn tegenwoordig erg veel datingapps, hoe maak je de juiste keuze? Tinder en Bumble zijn geschikt voor als je op zoek bent naar een leuke date. Daarnaast kan Inner Circle de juiste keuze zijn als je selectief wilt daten in grote steden. Probeer diverse apps uit en kijk welke het beste werkt voor jou.

  Wat zijn de voordelen van een betaalde datingapp?

  Betaalde datingapps bieden vaak extra functies, zoals meer zoekmogelijkheden, zien wij jou leuk vindt en de afwezigheid van advertenties.

   

  Bronnen:

  [1] Waarom we steeds meer geld uitgeven aan datingapps: “Gratis versie is irritant”. (2024, 13 januari). RTL Nieuws. https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5428664/daten-datingapps-tinder-bumble-breeze

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?