Flirten met je partner voor een spannende relatie: 10 tips

Volop werd er geflirt tussen jullie, aan het begin. Jullie berichtjes, gesprekken, avondjes uit… de vonken sprongen er vanaf. Flirten zorgt ervoor dat je je gezien en begeerd voelt, dat je je goed voelt over jezelf en misschien wel meer durft. Een te gek gevoel. Hoe zorg je ervoor dat je die spanning in een lange relatie terugbrengt? Dit zijn 10 tips om te flirten met je partner voor een spannende relatie. 

1. Maak écht oogcontact

De meeste relaties beginnen met oogcontact. In de kroeg, op een feestje, op vakantie… toen je de ander gespot had, probeerde je er met oogcontact achter te komen of hij of zij ook geïnteresseerd was. Oogcontact blijft ook in een later stadium een belangrijk onderdeel van flirten. In lange relaties vervaagt dit. We zijn vaak met honderd dingen tegelijk bezig als we met onze partner praten, dus kijken we elkaar nauwelijks nog echt aan. Breng hier verandering in. Zijn jullie met elkaar in gesprek? Stop dan met wat je aan het doen was en maak écht oogcontact. En is het een leuk gesprek? Dan kan een knipoog ook wonderen doen.

2. Let op je lichaamstaal

Op een eerste date zorg je er ook voor dat je een open houding aanneemt. Je zit naar de ander toegekeerd en leunt misschien een beetje naar voren als hij of zij aan het woord is. Doe dat thuis ook. Zo geef je je partner het gevoel dat je echt naar hem of haar luistert.

3. Raak elkaar aan

Jullie konden niet van elkaar áfblijven. En dat dat gevoel in de loop der jaren is verdwenen, is jammer, maar wel normaal. Dat betekent niet dat je het af en toe niet kan proberen op te roepen. En dan gaat het echt niet alleen maar om seks. Sla een arm om de ander heen als jullie een film zitten te kijken. Geef je partner een korte schoudermassage na een stressvolle dag. Of houd elkaars hand vast als jullie samen ergens naartoe wandelen. Het zijn de kleine dingen. Vluchtige aanrakingen, op de arm, rug of nek bijvoorbeeld, doen je bovendien zelfverzekerd overkomen. 

4. Neem altijd afscheid

Je miste de ander vroeger al nog voor hij of zij goed en wel vertrokken was. Afscheid nemen duurde in de eerste fase van de relatie dan ook eindeloos. Van lange omhelzingen tot eindeloos gezoen en de welbekende ‘Nee, jíj moet ophangen!’. Die perikelen hoef je echt niet meer te herhalen, maar maak er wel een punt van elkaar altijd gedag te kussen of te knuffelen.

5. Geef elkaar digitale aandacht

De WhatsApp-chat was vroeger niet voor iedereens oren (en ogen) bestemd, maar tegenwoordig maakt het niet uit als een collega toevallig een appje voorbij zou zien komen. Jullie chat bestaat grotendeels uit praktische berichten: over de boodschappen, de auto die naar de garage moet, de ouderavond, enzovoort. Ga in plaats daarvan weer eens op de flirttour! Kies eventueel een ander medium dan WhatsApp, zodat er niet per ongeluk op een ongepast moment een sexy bericht in beeld floept.

Vind je dit nog een beetje ongemakkelijk? Probeer dan simpelweg wat vaker een ‘normaal’ lief of geïnteresseerd berichtje te sturen. Hoe gaat het op werk? Lukt het met de boodschappen? Is het gezellig in de kroeg? Niet om te controleren wat de ander uitspookt natuurlijk, maar uit interesse voor hoe de dag van je partner verloopt.

6. Geef elkaar cadeautjes

In een lange relatie kan het best lastig zijn een leuk cadeautje voor de ander te bedenken. Maar cadeautjes hoeven echt niet altijd duur of groot te zijn. Het gaat om de attentie. Door iets voor je partner te doen of te kopen, laat je weten dat je aan hem of haar denkt. Neem met de boodschappen eens een speciale fles wijn mee. Breng de ander onverwacht ontbijt op bed. Of stuur ouderwets een kaartje als jullie elkaar een tijdje niet zien.

7. Blijf op date gaan

In de beginfase deden jullie waarschijnlijk alleen maar ‘leuke dingen’ samen. Romantische etentjes, strandwandelingen met zonsondergang, misschien wel een tripje naar een leuke stad met een luxe hotelovernachting… Maar ook voor een eenvoudig filmavondje op de bank zorgde je ervoor dat het huis netjes en gezellig was, je lekkere hapjes had gehaald en er zelf leuk uitzag. Hoe vaak gebeurt dat tegenwoordig nog? Juist, maak weer tijd voor zo’n date als vroeger. Prik een datum en doe je best om er iets speciaals van te maken. Net alsof je de ander nog moet veroveren.

8. Stel elkaar vragen

Neem geen genoegen met een kortaf ‘goed’ als je je partner vraagt hoe zijn of haar dag was. Vraag door, toon oprechte interesse. Net zoals in het begin. Toen wist je nog nauwelijks iets van de ander af en wilde je hem of haar het liefst het hemd van het lijf vragen. Als jullie elkaar vaker vragen stellen, dan wordt het ook eenvoudiger om elkaar zo nu en dan de grote en belangrijke levensvragen te stellen: ‘Ben je nog gelukkig?’, ‘Hoe vind je dat het gaat tussen ons?’, ‘Zou je iets aan ons leven willen veranderen?’ Het spreekt voor zich dat dat elke relatie ten goede komt.

9. Blijf samen lachen

Het dagelijks leven kan soms zo serieus worden. Jullie rennen van hot naar her om alle ballen in de lucht te houden: werk, de kinderen, het huishouden… Zelfs sociale contacten worden al gauw items op een to-dolijst. Vergeet de humor er niet van in te zien. Lach erom als dingen mislukken. Vertel grappige anekdotes over je dag. Geniet van gezellige momenten met het gezin, je familie of vrienden. Humor en lachen is sexy en aantrekkelijk. Je partner vind je dus ook daadwerkelijk leuker als je lacht.

10. Besteed aandacht aan jezelf

Zelfverzekerdheid is een van de aantrekkelijkste eigenschappen. Je hoeft niet de knapste, fitste of best geklede person in the room te zijn. Zelfverzekerdheid is je meest sexy eigenschap. Verlies jezelf in een lange relatie dan ook niet uit het oog. Blijf de dingen doen die jij leuk vindt, waar jij goed in bent en die je een goed gevoel geven over jezelf. Zorg voor voldoende beweging en gezond eten, en besteed aandacht aan je uiterlijk. Doen jullie dat allebei, dan blijven jullie onweerstaanbaar voor elkaar.

In eerste instantie kan al dat geflirt gemaakt overkomen. Maar ook voor flirten geldt: fake it ‘till you make it! De gedragsverandering zorgt er uiteindelijk voor dat de gevoelens niet kunnen achterblijven. Het gevolg: een spannendere, of in elk geval liefdevollere relatie!

Eerst even kennismaken?

Wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen of heb je een vraag? Vul het contactformulier in en wij helpen je graag verder! Indien je meer wilt weten over de tarieven, bekijk dan onze pagina met de kosten voor relatietherapie.

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?