Verover je crush met deze 4 tips

Heb jij stiekem een oogje op iemand? Wil je graag met diegene samen zijn maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Je crush veroveren is best eng. Maar jij kunt prima de eerste stap zetten! In dit artikel delen we 4 tips van onze relatietherapeuten voor het veroveren van je crush! Het was nog nooit zo makkelijk.

1. Spreek hem/haar aan

Wacht niet tot jouw crush jou een keertje aanspreekt, maar neem het heft in eigen handen. Dit kan erg spannend zijn, maar achteraf ben je blij dat je deze stap hebt gezet.

Weet je niet hoe je moet beginnen? Zoek iets dat jullie beide leuk vinden om over te praten. Gaat hij/zij bijvoorbeeld vaak naar de gym? Dan kun je hierover beginnen. Maar het kan ook een hele simpele vraag zijn, zoals ‘wat ga jij vandaag doen?’

Vind je het eng om iemand in het echt aan te spreken? Je zou hem/haar ook een berichtje op social media kunnen sturen. Dit is natuurlijk wel iets minder persoonlijk, maar kan zeker werken!

Spreek hem/haar aan

2. Wees altijd jezelf

We snappen dat je graag wilt dat jouw crush je leuk vindt. Maar dit betekent niet dat jij je anders hoeft voor te doen dan je bent. Wees altijd jezelf en heb vertrouwen in jezelf. Doe waar jij je het beste bij voelt. Zolang jij je goed voelt, straal je dit ook uit.

En blijkt de crush niet wederzijds te zijn? Dit is natuurlijk niet leuk, maar je kan dan wel zeggen dat je het hebt geprobeerd. Je bent uit je comfortzone gekropen en dit getuigt van lef!

Wees altijd jezelf

3. Let op je houding

Het klinkt misschien een beetje raar, maar jouw lichaamshouding helpt bij het veroveren van je crush. [2] Wanneer twee mensen die elkaar leuk of aardig vinden een gesprek met elkaar voeren, dan kopiëren ze automatisch elkaars lichaamshouding, gebaren en woorden.

Dit kun je natuurlijk heel goed inzetten wanneer je iemand wilt veroveren. Onderzoek door een Franse psycholoog laat zien dat het na-aap trucje echt werkt in de liefde. Een aantal vrouwen imiteerden hun gesprekspartners tijdens een speeddate. Ze namen dezelfde lichaamshouding aan en herhaalden bepaalde woorden die de gesprekspartner zei.

De vrouwen die zowel de houding, gebaren en de woorden herhaalden, werden na de date als het meest aantrekkelijk beoordeeld. Een goede tactiek dus! [1]

Let op je houding

4. Wees positief

Last but not least: positief zijn. Onderzoekers van de University of California hebben ontdekt dat je aantrekkelijker wordt gevonden als je positief bent. Degenen die dingen, zoals films, steden en zelfs politici, leuk vonden, werden veel aardiger gevonden dan mensen die negatief waren over dezelfde dingen.

Je herkent het misschien zelf ook wel, maar mensen die positief zijn ervaren we als socialer en vrijgever. En je wilt natuurlijk dat jouw crush jou aardig vindt.

Maar je hoeft natuurlijk niet over alles positief te zijn. Weet je zeker dat jouw crush iets niet leuk vindt? Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde film? Dan leidt het tot een nog sterkere chemie als jij deze film ook niet leuk vindt. [1]

Wees positief

Dit moet je onthouden

De bovenstaande tips kunnen jou helpen bij het veroveren van je crush. Maar het allerbelangrijkste is om je eigen gevoelens en behoeften te respecteren. Overweeg of deze persoon echt bij jou past en vraag je af of jij wel echt verliefd bent op diegene.

Het is het allerbeste om eerlijk te zijn over je gevoelens en dit te communiceren naar je crush. Bespreek met hem/haar wat je wilt en wat je verwacht. En wees altijd jezelf!

Kan jij wel wat hulp gebruiken om meer te leren over flirten en relaties? Neem contact op!

   

  FAQ

  Wat is een crush?

  Wanneer je een crush op iemand hebt, betekent dit dat je diegene heel erg leuk vindt. Het kan ook wel vertaald worden als ‘een oogje op iemand hebben’. Psychologen zeggen dat je een crush kunt hebben op iedereen, ongeacht het geslacht en de leeftijd. Je ontwikkelt als het ware een sterke, kortdurende obsessie voor iemand.

  Een crush is in sommige gevallen een korte, intense verliefdheid op iemand die onbereikbaar is. Maar het kan ook gewoon je klasgenoot of collega zijn. [2]

  Hoe weet je of iemand een crush op je heeft?

  Denk je dat iemand een crush op jou heeft? Er zijn een aantal tekenen die kunnen verklappen of iemand een crush op je heeft.

  • De persoon is geïnteresseerd
  • Hij/zij complimenteert je
  • Herinnert alles wat je zegt
  • De persoon merkt veranderingen aan je op
  • Hij/zij lijkt een beetje nerveus

  Wil je echt weten of iemand een crush op je heeft? Dan kun je dit natuurlijk ook altijd vragen. Als je dit durft.

  Hoe maak je een goede indruk op je crush?

  Indruk maken op je crush kan op verschillende manieren. Probeer een gesprek met hem/haar aan te knopen en toon interesse. Wacht niet totdat hij de eerste stap maakt, maar onderneem zelf actie. Laat de persoon weten dat jij gevoelens voor hem/haar hebt. En heb vertrouwen in jezelf!

  Bronnen:

  [1] Zevenhuizen, M. (z.d.). Zo word je onweerstaanbaar . Via: Psychologie Magazine.

  [2] Gleich, A. von. (2022, 5 oktober). Wat is een crush? Via: DIK.NL.

  Hallo, hoe kunnen we je helpen?