8 tekenen van een goede relatie volgens een relatietherapeut

Het is vaak makkelijk om te focussen op wat er allemaal níet goed gaat in je relatie. Je kunt ongetwijfeld genoeg zaken opnoemen waar je je bij je partner aan ergert. Maar zolang jij je relatie in het merendeel van onderstaande kenmerken herkent, zit het met jullie wel goed! 

Jullie kunnen met elkaar lachen

Jullie hebben dezelfde humor en genoeg inside jokes waar niemand in jullie omgeving iets van begrijpt. Dat komt omdat jullie regelmatig samen nieuwe dingen uitproberen en het leven op de meest eenvoudige manieren zo leuk mogelijk proberen te maken.

Jullie gaan op een volwassen manier met ruzies om

Natuurlijk hebben jullie ook wel eens ruzie. En wordt er ook wel eens met deuren geslagen. Maar jullie praten het uiteindelijk altijd uit, waardoor ruzies niet onuitgesproken in de lucht blijven hangen. Jullie zijn het echt niet altijd met elkaar eens, maar de balans vinden en elkaars mening respecteren is belangrijker dan gelijk krijgen.

Jullie motiveren elkaar

De één helpt de ander het maximale uit zichzelf te halen. Het is niet altijd nodig een gemeenschappelijk doel te hebben. Als de één graag iets wil bereiken, zorgt de ander voor motivatie en support, ook als het even tegenzit.

Jullie vertrouwen elkaar

Jaloezie speelt in jullie relatie geen rol. Gaat de één een avondje stappen, dan maakt de ander zich geen zorgen. Jullie bellen of WhatsAppen elkaar ook niet elke tien minuten om te controleren waar de ander uithangt. Dat is immers niet nodig: jullie weten dat het goed zit tussen jullie.

Jullie hebben ieder een eigen leven

De vrienden, hobby’s of activiteiten die voor jullie relatie belangrijk waren, zijn dat nu steeds, ook als de ander daar niks mee heeft. Jullie hebben daardoor naast een leven met elkaar ook een eigen leven. Natuurlijk kijken jullie er wel altijd naar uit elkaar weer te zien en dingen samen te doen.

Jullie vinden seks belangrijk

De vonken hoeven er echt niet altijd af te springen en in bijna elke relatie is de behoefte aan seks tussen beide partners verschillend. Maar voor jullie is het onderwerp in elk geval geen taboe. Jullie durven aan te geven wat jullie wensen tussen de lakens zijn en kunnen hier indien nodig samen aan werken. Seks is namelijk veel meer dan een uiting van lust; het gaat ook over intimiteit, kwetsbaarheid, eigenwaarde en zelfvertrouwen. 

Jullie zijn dankbaar voor elkaar

Jullie zijn ervan overtuigd dat jullie elkaars leven leuker maken. En daar zijn jullie maar wat dankbaar voor (en jullie spreken dat ook uit).

Jullie kunnen je een toekomst zonder elkaar niet voorstellen

Niet omdat jullie zo met elkaar vergroeid zijn dat je eigen identiteit van de relatie afhankelijk is, maar omdat jullie simpelweg niet inzien op welke manier een toekomst zonder elkaar leuker zou zijn. Jullie ideale toekomst is daarom met elkaar.

Ook als alles tussen jullie wel goed zit, kan relatietherapie een waardevolle bijdrage aan jullie relatie zijn. Zie het als een APK-keuring en neem even de tijd om écht met elkaar in gesprek te gaan. Online relatietherapie is een laagdrempelige manier om dat eenvoudig vanuit huis te doen.

Eerst even kennismaken?

Wil je een gratis kennismakingsgesprek inplannen of heb je een vraag? Vul het contactformulier in en wij helpen je graag verder! Indien je meer wilt weten over de tarieven, bekijk dan onze pagina met de kosten voor relatietherapie.

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?